HOME         MUSIC & VIDEOS         NEWS        ABOUT         CONTACT         LIVE         REVIEWS          SHOP
Ouaga Sessions
Från de djupa skogarna i Sverige till den röda jorden i Ouagadougou, Västafrika. Dettaär ett musikaliskt möte, mellan experimentella folk-psych duon Siri Karlsson och Solo Dja Kabako från Burkina Faso.
Solo Dja Kabako är en hyllad artist i Burkina Faso. Han är synskadad sedan tidig ålder och lärde sig själv att spela gitarr och utvecklade sin egen stil. Solo har samarbetat med Ali Farka Touré bland andra artister i Västafrika.
I maj 2016 var Siri Karlsson inbjuden till den välrenommerade festivalen Jazz à Ouaga. I den darrande  40-gradiga värmen i Ouagadougou, söder om Sahara, gick Siri Karlsson in i en studio med Solo Dja Kabako, en av Burkinas mest populära artister, för en tre dagars intensiv inspelningssession. Resultatet blev EP:n Ouaga Sessions I, som släpptes hösten 2018. Producent var Jari Haapalainen. Musiken utvecklades kring kärnan i svensk och västafrikansk folkmusik, där muntliga traditioner, komplexa rytmmönster och improvisation är gemensamma nämnare. 2018 kom Solo Dja Kabako och två medmusiker till Sverige för en turné med Siri Karlsson. Den avslutades med en studiosession där en ny EP spelades in. Även den producerades av Jari Haapalainen och släpps våren 2024.

Radiointervju inför konsert på Riche:
https://sverigesradio.se/artikel/7097521

På scen:
Solo Dja Kabako - gitarr, röst (BF)
Maria Arnqvist - saxofon, syntar, röst (SE)
Cecilia Österholm - nyckelharpa, syntar, röst (SE)
Seydou Koné - slagverk (BF)Sylvain
Dando Paré (BF) alt svensk basist


https://youtube.com/shorts/UxR-xryic3c?feature=shared


SIRIKARLSSON 2018